Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2009-11-08 15:54:31 .....cello deel 2  
.

Zo, na 14 daagjes eindelijk zin en tijd om de limoncello te verdunnen met siroop (op 1 liter alcohol een gekookte siroop van 1 liter water met 600 tot 800 gram suiker), uit te schenken in flesjes en natuurlijk om voor het eerst te proeven :D. Zie hier het resultaat: Links een liter limoncello, midden 350 ml gembercello en rechts een liter grapefruitlikeur.

De grapefruitcello is een beetje te slap (qua fruitsmaak, niet qua alcohol :D), maar de gembercello is net zo "interessant" en vreemd geworden als ik gehoopt had (ben benieuwd hoe hij gekoeld smaakt) en de limoncello zelfs beter (dat mag ook wel, want volgens mij heb ik 2x zo veel citroenen gebruikt als nodig was). Gelijk bij het toevoegen van de siroop werd het mengsel ondoorzichtig en rook je ineens de citroen ipv de alcohol. Wat een topspul. Nog twee weekjes in de fles op smaak komen en dan gaan ze de diepvries in :9)

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

baschie 2009-11-13 21:48:14  
Lekker, lekker! Zo lekker dat je binnen 2 weken moet afspreken anders is het op :D
culinair 2009-10-24 19:06:47 .....cello  

Vlnr: limoncello, pompelmocello en zenzerinello, oftewel citroenschil, grapefruitschil en geraspte gember in uit Italië meegenomen 95% alcohol. Een dag of acht laten trekken, siroop erbij en over een maandje schijnt de smaak helemaal volgroeid te zijn. Ik ben benieuwd :9). (ow en die gele vloeistof linksachter is zelfgemaakte gemberlimonade).

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: 3.5/5 (n=2) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2009-10-24 21:20:44  
Er gaat niets boven Limoncello zuipen op een openingsparty van een conferentie en daarna halfnaakt het zwembad in plonsen.
En dan druppend in de hal op de lift wachten terwijl je wordt nagestaard door serieuze(re) wetenschappers.
bakken 2009-10-18 23:33:46 Meringues!  

Mijn eerste meringues (free form)! Zijn ze niet prachtig?

Maar eerlijk: weet je wat nog veel lekkerder is dan een goed gelukte meringue? Een halfgare meringue! Superlicht, hard en knapperig van buiten, marshmellowzacht van binnen. Wow! Geen idee of je ze lang kunt bewaren in die toestand, dus de rest moet toch helemaal droogbakken ben ik bang.

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jocelyne 2009-10-19 09:50:34  
:D ik vroeg me bij het vorige stukje al af wat je met het overgebleven eiwit gedaan had
bakken 2009-10-18 21:45:26 Cornish pasty  

Hier een toprecept voor cornish pasty naar aanleiding van mijn Britse zaterdag een paar weken geleden (ik moest het toch echt zelf proberen).

Doe 225 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, een halve theelepel zout, 60 gram boter in kleine blokjes en een eigeel in een mixer en pulseer tot het meel geel ziet en de consistentie van broodkruimels heeft. Doe 60 tot 80 ml water erbij en kneed het tot een mooi droog deeg. Laat het een uurtje in de koelkast rusten en opstijven. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verdeel het deeg in vier stukken en rol elk uit tot een dunne lap iets groter dan een ontbijtbordje. Begin met een streep gesnipperde ui in het midden van elke deegcirkel. Leg daarop het vlees (blokjes biefstuk is traditioneel, maar gehakt of worst werkt ook prima) en besprenkel het vlees met wat bloem. Voeg een of twee theelepels water toe (dit vormt met de bloem en de vleessappen later de jus). Voeg, als je nog plaats hebt, wat knolgroenten zoals kleine blokjes aardappel, meiknol en/of wortel toe en breng op smaakt met zout, peper en eventueel wat peterselie. Vouw de pasty dicht en "krimp" de randjes zodat hij mooi dicht zit. Prik een gaatje bovenin zodat de stoom weg kan en smeer ze in met een geklutst eigeel. Doe ze op wat bakpapier in de oven en zet na 15 minuten de oven op 170 graden. Laat ze in totaal tussen de 40 en 50 minuten garen, afhankelijk van hoe knapperig je je groenten wilt.

(Ow, en officieel moet een cornish pasty aan de zijkant worden gekrimpt, niet aan de bovenkant, maar zover ben ik niet :O)

Reageer!  Er zijn 4 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jocelyne 2009-10-19 09:52:01  
Deze zien er lekkerder uit dan die van het Britse winkeltje!
baschie 2009-10-21 21:52:13  
volgens mij omdat ik meer eigeel heb gebruikt :-)
Jocelyne 2009-10-24 19:38:09  
idd, maar ook lijkt jouw vulling minder slijmerig uit dan die in de winkelpasteitjes
baschie 2009-10-24 20:21:39  
Dat slijmerige zijn de niertjes, ben ik bang :-)
persoonlijk 2009-10-18 12:23:08 Glas onder druk  
Wat gebeurt er als drie glazen kommen afspoelt in heet water, je ze netjes in elkaar zet, een plastic bordje op de twee binnenste kommen plaatst en bij gebrek aan aanrechtruimte daar weer bovenop een zware houten deegroller legt...?

De eerste minuut: helemaal niets. Maar dan hoor je een keiharde pats, zie je dat de binnenste kom in duizend stukjes ligt en dank je de spreekwoordelijke god op je blote knietjes dat je je ogen nog hebt omdat het plastic bord alle stukjes tegengehouden heeft. Wat een beetje druk en een beetje temperatuursverschil niet met glas kan doen :O.


Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-10-18 15:46:49  
Vanaf nu dus alleen maar plastic en keramiek servies?
baschie 2009-10-18 18:01:01  
idd :O
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste links

Er zijn 599 berichten (541-545) <<>>