Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2009-02-22 13:31:06 Lulas moet je vullâh!  

Lulas recheadas (Portugees), stuffed squid, gevulde inktvis.

Recipe:

Take 900 grams of small squid. Remove the guts by pulling on the head while holding the body. Remove the plastic bone from the body. Cut the tentacles off of the head and keep them. Under running water remove the purple skin of the body and throw it away. Remove the wings and keep them (skin removed) as well. Rinse the insides of the bodies until they are completely clean.

Fill the squid bodies with the following mixture, and close them with a toothpick or a trussing needle: Chop up the wings and tentacles. Cut up 100 grams of dried ham (presunto). Chop 1 onion and 3 garlic cloves and fry them together with a lot of olive oil, some butter, the ham and the squid-parts in a pan. Let it cool down a bit, then add a big handful of chopped parsley, a big handful of bread crumbs, an egg and just enough milk to give it a paste-like consistency.

For the sauce, fry a big onion and three cloves of garlic in a lot of olive oil. Add 8 cubed tomatoes (skin removed), and perhaps one or two teaspoons of tomato paste. Let this cook for a while, then add enough milk so the sauce can cover and cook the squid. Adjust the seasoning with loads of salt and pepper. On a small flame, cook the squid in this sauce for at least an hour. Serve with rice or potatoes. Et voila!

Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-02-22 13:43:51  
Ik ga denk ik toch maar de bebogeen proberen.
jarek 2009-02-22 21:09:23  
most delicious squid ever! Bas, you are the CHEF :-)
culinair 2009-02-21 21:24:23 Baba de camelo  

Wie van jullie heeft ooit wel eens in een net restaurant, nadat je een voorgerecht, een hoofdgerecht en een toetje hebt verorberd, diezelfde avond, in hetzelfde restaurant exact hetzelfde toetje nogmaals besteld? Willem Pieter dus. In Lissabon een aantal jaren geleden. Baba de camelo heette het, een mierzoete karamelmousse genoemd naar het op een zelfde manier druipende kwijlsel uit de bek van een kameel. Bij thuiskomst heb ik gelijk opgezocht hoe ik het maken moest, waarop ik teleurgesteld besloot dat het niets voor mij was. Een blik gecondenseerde melk drie uur lang koken tot het karameliseert klonk toen lang niet zo appetijtelijk als het smaakte. Gelukkig is Baschie nogal veranderd sindsdien en vanmiddag, toen ik in het Portugese winkeltje chouriço kocht en het basisingrediënt voor het slijm zag staan, heb ik dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Tot verbazing van de blonde Portugese dame achter de kassa trouwens, die gelijk pretoogjes kreeg toen ze hoorde wat ik met het blik van plan was. Dit toetje was haar geheime genoegen geloof ik :-).

Goed, neem een blik van 370 gram gecondenseerde melk en plaatst die in een (snelkook)pan. Vul de pan tot over het blik met water aan en kook het blik op deze manier 2 tot 3 uur (of zoals ik deed, 45 tot 60 minuten op de hoogste drukstand in de hogedrukpan). Laat het blik iets afkoelen en splits 4 eieren. Klop de gekarameliseerde melk (net bebogeen! :9)) samen met de eierdooiers glad, klop het eiwit stijf en spatel het door de karamel zoals je dat ook bij een chocolademousse zou doen. Doe het in bakjes en laat het opstijven in de koelkast. Niet geschikt voor mensen die bang zijn om salmonella te krijgen, maar echt extreem lekker!

Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-02-22 13:43:05  
_O_!!!
Jocelyne 2009-02-22 17:43:49  
Klinkt goed! Er bestaat trouwens ook gepasteuriseerd eiwit en eigeel.

Voor iedereen die net als ik dit jaar wederom geen Valentijnskaartjes zal krijgen: The Hoff still loves you! :*

Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2009-02-15 08:21:46  
LOL! _O_
Menno 2009-02-23 19:49:11  
Ik ben te lang niet op jouw site geweest. De "Hoff" is ook een held van mij. Wat een topper!
persoonlijk 2009-02-12 20:39:36 Kolerekankerfile!  

Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverde... Godverdegodverredomme!

Cursus om 9 uur vanochtend in Baarn (tussen Amersfoort en Hilversum). 93.1 km, 1 uur rijden. Voor de zekerheid 35 minuten eerder weggegaan, maar er vanwege de files maar liefst 135 minuten over gedaan. Kan gebeuren. Leuke cursus, veel geleerd. Om 17:15 wegrijden naar huis. File tussen Utrecht en Gouda, 22 kilometer. File voor de afslag naar Rijswijk, 1 km vanwege een botsing ergens in Rijswijk. Om 20:30 thuis aangekomen, na 195 minuten, oftewel na 3 uur en 15 minuten. Totale som vandaag: 330 minuten in de auto, oftewel 5.30 uur. Voor 200 kilometer. Van Den Haag, naar Baarn en weer terug. Gloeiende, tyfus, takke, tering!

Lichtpuntje: wel een parkeerplaats, precies voor mijn deur.

Lol, mooie strip bij vandaag link

Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-02-13 20:30:53  
Toch mooi sneller dan fietsen?
baschie 2009-02-13 20:33:22  
Als je zo'n slak bent die langzamer dan 28.7 km per uur fietst wel, een wielrenner is een stuk sneller!
persoonlijk 2009-02-09 22:25:50 Lezione quattro  

Net les 4 achter de rug en het lijkt alsof ik nog geen klap ben opgeschoten. Nou ja "Sono Baschie, abito all'Aia ma sono di Zevenaar" (ik ben Baschie, ik woon in Den Haag maar kom uit Zevenaar). Het boek heeft 12 lessen, deze cursus ook, en we zijn op driekwart van les 1! 75 minuten is natuurlijk veel te kort, maar het probleem is denk ik ook dat we niet veel aan zelfstudie doen. Omdat het huiswerk niet al te moeilijk is en binnen tien minuten gedaan is besteed je nauwelijks aandacht aan het herhalen van de stof en blijf je ontzettend passief. De volgende les blijk je dan alles weer te zijn vergeten en om iedereen binnen de boot te houden wordt alles dan nog maar eens herhaald. Dat er tot nu elke les iemand bij was die de vorige les gemist heeft en niet even de moeite genomen had om bij de juf te informeren wat ze moesten inhalen, helpt ook al niet. Sowieso lijkt men niet erg veel moeite voor de cursus te willen doen. Toen ik vorige week suggereerde dat er best wat meer huiswerk gegeven mocht worden werd ik tegengehouden door de andere cursisten en de grappige, wat oudere man meende serieus dat er te veel aandacht voor de grammatica was tijdens de les. "Dat mannelijk en vrouwelijk, is dat nu wel nodig", vroeg hij, "verstaan ze je ook als je het verkeerd doet?". "Ja, jij verstaat 'het stoel' toch ook?". Dat vond hij mooi, want hij wilde alleen woordjes leren, dat gedoe er omheen ging hem veel te ver. Ik heb hem al twee weken niet gezien.

Niet dat ik zelf zonder zonde ben. Ik doe hard mijn best met audio-cursussen (Drive Time Italian, mile one, beep beep!) en klik af en toe wat op mijn Rosetta Stone DVD, maar na een harde maandag werken en 11 kilometer fietsen door de regen vergeet ik ook constant dat je de ander met een i-tje achter de stam moet aanspreken. Achja, het is gezellig, ik ben onder leuke mensen en ik ben van de straat.

Reageer!  Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2009-02-10 06:10:41  
Toch klinkt het wel goed, ondanks het gebrek aan huiswerk en zo. Met wat geluk vallen die kneuzen vanzelf af na een paar lessen. (Hoe zeg je "kneus" in het Italiaans?)
baschie 2009-02-10 11:13:03  
Asino?
Edith 2009-02-10 17:57:03  
:)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste links

Er zijn 599 berichten (511-515) <<>>