
Bij mij zijn aan beide voeten in de loop van de tijd de binnenriemen van de grote teen weggesneden, de buitenkant groeit minder snel in. Rechts ging dat goed, maar links heb ik altijd last gehouden en het laatste jaar was ik elke maand de pineut. Meestal kon ik dit zelf met veel pijn en moeite "oplossen", maar sinds kort lukt ook dat niet meer. Vandaag dus maar de schone sokken aangetrokken en een huisarts in Den Haag gezocht, me ingeschreven en mijn teen laten bekijken. Of ik mijn vorige huisarts even wilde vragen mijn dossier door te sturen. Welke? Ik heb al zeker twaalf jaar geen officieel huisartsenbezoek meer gebracht en ben inmiddels twee keer van zorgverzekeraar veranderd. Gek genoeg heb ik onthouden dat mijn laatste huisarts op de Hatertseweg in Nijmegen zat, en de enige huisarts aan die 3.5 kilometer lange straat had mij nog in zijn electronische patientenbestand staan ook. Of hij ook mijn medische dossier heeft is trouwens nog maar de vraag, daar moet ik vrijdag voor terugbellen. Mijn dossier zal of bij hem op zolder staan, of bij mijn vorige huisarts in mijn geboorteplaats. Ik ben benieuwd
.
Maar goed, volgende week donderdag dus mijn eerste "dubbele wig-excisie" door mijn nieuwe huisarts en zijn huisarts[es/in] in opleiding. Mijn linkerteennagel heeft het namelijk voor elkaar gekregen zich aan beide kanten uit mijn zicht en buiten het bereik van mijn nagelschaartje te verstoppen en beide kanten moeten dus grondig bijgesneden worden. Tot die tijd moet ik vier maal daags een soort pil slikken wiens naam ik hoogstwaarschijnlijk ook na 40 van die pillen nog niet kan onthouden: Flucloxacilline. Een soort penilose peniciline, met extra fluc en loxa, ofzo. Niets om je zorgen over te maken trouwens, want je mag er gewoon bij blijven drinken of autorijden (òf, niet én). Owja, na de "operatie" heb ik twee dagen "loopverbod". Ik verheug me er nu al op!
*Update*
Patiëntenbestand is momenteel kwijt
. Nijmegen had nog wat brieven van het Radboud vanwege het verbrijzelen van mijn elleboog, maar verder niets. Daarvoor zat ik bij een huisartsencombi die nu is opgesplitst, maar geen van beiden heeft nog informatie over mij. De assistente van mijn een van mijn kinderhuisartsen doet nog wat graafwerk in haar ouwe doos, maar als zij niets vindt ben ik archiefloos. Jammer hoor, leek me best koel om eens over mijn kinderziektes te lezen.

Nou, vandaag viel de envelop van Essent eindelijk in de brievenbus
: ik heb 1430 euro te weinig betaald en mijn voorschot voor gas en electra wordt verhoogd naar 389 euro per maand. 22 april gaan ze dus 1819 euro van mijn rekening halen. 3700 kuub gas heb ik gebruikt tussen juni 2008 en maart 2009! Ik, de man die het altijd warm heeft en zelden langer dan 4 minuten onder de douche staat. Mooi hoe je er met open ogen intrapt als je er financieel niet al te best voor staat en bizar hoe lang het duurt voordat je doorhebt dat je geen gaslek hebt, en ook geen bovenbuurman die zijn wietplantjes warm houdt met mijn gas, maar dat de overtiepmiep de beginstand op "3" in plaats van op "3300" kuub heeft gezet. Ik heb 800 euro te veel, niet 1430 euro te weinig betaald
.
In het westen doen ze niet aan grove verse worst, dus zat er maar 1 ding op. Een verloopstukje kopen voor mijn Porkert, een darm halen bij de slager, en schouderkarbonnades ontbenen. Volgende keer een of twee speklapjes toevoegen, wat minder zout en foelie, en ietsje korter braden, maar een erg leuke hobbie is worstmaken wel
. Zie hier het resultaat.
update
Ik ben zo iemand die niet voor iets lulligs naar een winkel kan gaan. Alleen maar darm kopen bij een slager vind ik niets, maar ik had de dag ervoor eigenlijk al karbonnade's uit de diepvries uitgelegd om tot worst te maken. Ik kwam gisteren dan ook thuis met een extra 1.2 kilo karbonnadevlees. Gisteren heb ik het pondje uitgelegd vlees als eerste poging opgegeten, vanavond was de tweede poging met het vlees van de slager. Eerst heb ik nog 300 gram speklappen gekocht, want gisteren was de worst te mager. Ik heb al het vlees in blokjes gesneden, gemixt met zout en peper en in de diepvries laten opstijven (dit maalt makkelijker). Daarna heb ik alles tot gehakt gemalen met het grofste blad (1cm) dat ik heb en in drieën verdeeld. De eerste derde ging als gelderse grove verse worst de darm in (nootmuskaat en foelie), de tweede als ontbijtworstje (salie, tijm, piment) en de laatste als lekker lokig Italiaans worstje (paprikapoeder, gedroogde pepertjes, korianderzaad en knoflook). Iets korter bakken dan de vorige keer en het resultaat is werkelijk briljant, goddelijk ende subliem!
Runderbouillon maken van 2 mergpijpjes en driekwart pond riblappen. Varkensschouder en kippenborst aanbraden, fijnhakken en mengen met mortadella, parmezaanse kaas, ricotta en een eierdooier. Kleine hoopjes van dit mengsel op versgeknede pastavellen leggen en ze vouwen tot tortellini. Koken in gezouten water en opdienen in de bouillon, voila Tortellini in brodo. Best lekker maar absoluut niet aan te raden. Wat een ongelooflijke hoeveelheid werk. Ik heb letterlijk pijn in mijn voeten en mijn rug.
ik ging eigenlijk gewoon wat zaaibakjes voor de herhaling van mijn jalapeñoëxperiment halen, maar zoals die dingen gaan kwam ik thuis met een afsluitbaar zaaibakje en meer kruiden en groenten dan ik vermoedelijk op mijn vensterbank kwijt kan. Bieslook, peterselie, basilicum, oregano, lavas, koriander, jalapeno, tomaat en in de grote bakken zit rucola, alles netjes gelabeld met stukjes placemat. Ik gok er maar gewoon op dat meer dan de helft niet opkomt
. Wordt vervolgd...